Συμβουλές

Συμβουλές για τη συντήρηση και φροντίδα δερματίνων ειδών.

Η εταιρεία SAKI χρησιμοποιεί δέρματα που είναι πρώτης ποιότητας και επιλέγονται προσεκτικά.

Η υγρασία μπορεί να προκαλέσει μούχλα. Αποθηκεύστε τα δερμάτινα είδη σας σε δροσερό και ξηρό μέρος, κρατώντας τα μέσα στις αποθηκευτικές τους σακούλες. Γεμίστε την τσάντα σας με χαρτί, έτσι ώστε να διατηρήσει το σχήμα της, αφήνοντας απ' έξω το λουράκι της.

Η υγρασία μπορεί να προκαλέσει λεκέδες στα δερμάτινα είδη. Εάν ένα δερμάτινο αντικείμενο βρα- χεί, σκουπίστε την επιφάνεια του με ένα μαλακό πανί και αφήστε το να στεγνώσει εντελώς σε μέρος με καλό εξαερισμό.

Τα δερμάτινα είδη δεν πρέπει να καθαρίζοναι με νερό ή προιόντα που περιέχουν διαλύτες. Το νερό και ο ιδρώτας μπορεί να λεκιάσουν το αντικείμενο γι' αυτό τον λόγο στεγνώστε το όσον το δυνατό γρηγορότερα, με την χρήση ζεστού αέρα (ένα απλό πιστολάκι μαλλιών αρκεί) από απόσταση 30cm (εκατοστών).

Μην αφήνετε τα δερμάτινα είδη σε άμεση επαφή με άλλα δερμάτινα ή πλαστκές σακούλες οι οποίες μπορούν να αλλοιώσουν τα χαρακτηριστικά του δέρματος. Αποφύγετε την έκθεση των δερματίνων είδων σε έντονο φως για παρατεταμένες χρονικές περιόδους, ώστε να αποφευχθούν οι αποχρωματισμοί. Δέρματα τα οποία δεν έχουν υποστεί κατεργασία "σκουραίνουν" φυσικά με το πέρασμα του χρόνου.